Vragen over tattoos

Vragen over tattoos – adviezen en nazorg

We hebben de meest gestelde vragen over tattoos voor je op een rij gezet:

Moet ik bij jullie een afspraak maken voor een tatoeage of kan ik gewoon binnen lopen zonder afspraak? 

Wij doen allebei. Je kan binnenkomen om een afspraak voor een grotere tattoo te plannen, of direct een kleintje laten zetten als we tijd hebben.

Hebben jullie een vergunning? 

Natuurlijk hebben wij een tatoeëervergunning van de GGD (anders waren we geen tattoo shop). Je kunt dit checken via deze link naar een site van de Voedsel en Waren Authoriteit (‘Studio Inkfish’ invullen): veiligtatoeerenenpiercen.nl

Hoe lang mag ik met een verse tattoo niet in de zon/water/sauna?

Minimaal twee weken, en liever nog drie, moet je je tatoeage tegen de zon beschermen met ruime kleding, en niet zwemmen, in de sauna of in bad met het getatoeëerde lichaamsdeel. In de douche houd je de tatoo zoveel mogelijk droog. Voor een uitgebreide beschrijving van de bescherming van je tattoo, kijk je op de pagina ‘Nazorg’ op deze website.

Doen jullie cover-up tatoeages?

Ja hoor, dat doen wij juist heel vaak, als het mogelijk is tenminste. Sommige tattoos zijn heel dik en zwart, of met heel veel littekens door een blinde baviaan erin gekerfd. In dat geval is een cover-up soms niet te doen. Kom vooral langs in de studio, want dit soort vragen over tattoos kunnen wij alleen live voor je beoordelen.

Zetten jullie ook tattoos die littekens verbergen?

Zeker, wij hebben juist veel ervaring met het verbergen van littekens door tatoeage. Ook proberen wij vaak eromheen te werken om deze niet meer op te laten vallen.

In welk geval kan ik een tatoeage over mijn litteken laten maken?

Dit verschilt heel erg per litteken, en dit soort vragen over tattoos kunnen wij eigenlijk alleen voor je beoordelen in onze tattooshop.

Kan ik bij jullie terecht voor een realistische portret-tattoo?

Ja, dat vinden wij zelfs heel leuk om te doen. Bij een portret is het belangrijk dat het gezicht in de foto niet van alle kanten heel veel belicht wordt. De tattoo wordt meestal mooier als er ook wat schaduw op het gezicht valt.

Hoe oud moet ik zijn voor een tattoo?

Wij zetten alleen tattoos op mensen die 16 jaar of ouder zijn, en dan bij jongeren zeker niet op plekken die niet of moeilijk te verbergen zijn. Volgens de wet mag iemand tussen 12 en 15 jaar (met toestemming en in aanwezigheid van de ouders) getatoeëerd worden, maar wij zijn het hier helemaal niet mee eens bij Inkfish. Zolang je lichaam nog niet volledig uitgegroeid is, kunnen je tattoos dus ook nog van vorm veranderen, onder andere om die reden is het gewoon een heel slecht idee om iets te zetten als je onder de 16 bent.

Wat zijn de kosten van een tatoeage? 

Dat is heel verschillend. Aangezien wij een custom tattooshop zijn, is dat wel ongeveer te schatten, maar niet helemaal precies te zeggen. Al onze ontwerpen worden namelijk maar één keer getatoeëerd. In de shop kunnen wij wel, op basis van jouw wensen, al je vragen over tattoos en hun prijs beantwoorden.

Hoe lang blijft een tattoo mooi? 

Dat ligt aan hoe je je tatoeage de eerste twee/drie weken behandelt, aan de plek waar hij gezet is, en aan hoe vaak je bijvoorbeeld zwemt of in de zon ligt. Over het algemeen gaan ze sowieso na enkele tientallen jaren iets vervagen, en de lichte kleuren wat sneller, maar als de tattoo goed gezet is zal deze zo ongeveer voor altijd duidelijk zichtbaar zijn.

Hebben jullie veel ervaring met het zetten van tattoos op donkere huid?

Jazeker, er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden qua design en kleur/contrast van de tatoeage, die we je met plezier in de tattooshop uitleggen.

Gebruiken jullie veilige inkt? 

Wij gebruiken in onze tattoos alleen de hoogste kwaliteit inkten, zoals Intenze en Eternal. Dit zijn de meest gebruikte en betrouwbare tatoeageinkten, toegelaten in de VS en EU. De media-aandacht die pas ontstond over eventueel kankerverwekkende inkt, heeft waarschijnlijk te maken met verschrikkelijk goedkope tattooinkt die bij webwinkels te koop is. Deze is niet gekeurd  om te gebruiken in ons land, en helaas wel verkrijgbaar op internet voor minder dan 1 euro per flesje. Je snapt denk ik wel dat wij er niet over peinzen om deze ongeteste chemische troep ooit te gebruiken in iemands huid.

Mag ik een tatoeage laten zetten als ik zwanger ben?

Nee, één van de redenen is dat je huid verandert als je zwanger bent, de huidlaag waar we de tattoo in zetten kan dan bijvoorbeeld meer vocht gaan vasthouden. Ook heb je kans op striae, deze omstandigheden kunnen de vorm van je inktstuk veranderen.

Kan ik een tattoo laten zetten als ik bloedverdunners gebruik?

Sowieso moet je dit altijd vragen aan je huisarts, deze kan je het best vertellen over bijvoorbeeld het eventueel een paar dagen stoppen met deze medicijnen. Als blijkt dat dit veilig kan, is het laten zetten van tattoos meestal geen probleem.

Zijn er nog meer redenen waarom ik niet getatoeëerd zou kunnen worden?

Ja, je kunt geen tattoo nemen:

 • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs
 • als je allergie voor tatoeagematerialen of tattooinkt hebt (bijv. kleurstoffenallergie).
 • als je het gevoel hebt dat je door iemand gedwongen wordt om de tattoo te laten zetten.

Moet ik nog iets doen voor ik bij jullie getatoeëerd wordt?

Ja, als je een redelijk groot stuk gaat krijgen, moet je van tevoren goed eten! Liefst geen snacks, maar gewoon een stuk koeienbil met iets groenigs dus. Je weet wel, van die oma-kookkunst waar je kleur van op je wangen krijgt enzo. Flinke tattoos kosten een stuk meer energie dan bijvoorbeeld zwaar fitnessen. Ook is het slim om kleding aan te trekken die vies mag worden, tijdens het zetten van de tattoo kan er namelijk best wel ink op je kleding komen.

Kan ik in jullie tattooshop een design uitkiezen?

Je kunt kiezen uit een van onze zelf ontworpen tekeningen die slechts éénmalig in de huid geprikt worden. Als je dus een tekening ziet die je als tattoo wilt, maar die al bij iemand gezet is, dan kun je ons wel vragen om een tatoeage te ontwerpen die erop lijkt, maar nooit precies hetzelfde. Als je met twee of meer mensen tegelijk het zelfde design wilt is dit natuurlijk wél mogelijk. Als je dat wilt kun je ook een design of foto zelf meenemen, die wij dan als tatoeage voor je zetten.

Kan ik bij jullie mijn tattoos weg laten laseren? 

Nee. Een cover-up tattoo is hoe dan ook meestal mooier, en minder pijnlijk voor je lichaam en portemonnee.

Mag ik mijn huisdier meenemen in jullie tattooshop?

Het enige huisdier dat wij toelaten is een inktvis (als deze een beetje redelijk opgevoed is dan).

vragen over tattoos
Children that like to destroy stuff will be punished according to the pirate code…

 

Heb je vragen over tattoos waar je geen antwoord op vindt in onze pagina ‘nazorg’ ? Bel ons in de studio:

+31(0)655734819

 

 

4 gedachten over “Vragen over tattoos

 • 21/08/2020 om 21:55
  Permalink

  Hallo, ik wil graag weten of jullie werken met glow in the dark/ uv verf?
  Ik ga aankomende woensdag mijn derde ronde Kambo doen
  Daarna heb ik 15 dots, ronde stippen in een mandala op mijn bovenarm
  In al deze 15 punten wil ik 1 mooie stip met het liefst glow in the dark en anders graag met neon kleuren
  Is dit mogelijk bij jullie?

 • 21/08/2021 om 18:14
  Permalink

  Is er een mogelijkheid voor een naam tattoo morgen ?

 • 22/03/2022 om 17:24
  Permalink

  Hello
  My name is Matteo, I’m 32 years old and I’m an Italian tattoo artist with about 8-9 years of experience.

  I like to create the traditional tattoo but I’m open to discussing any customer idea in order to be able to implement it. I also like to do lettering and I’m available for walk-ins.
  I’m a quiet, honest, respectful, clean person.

  I have experience in the Netherland, I know this country and his public transport. I worked as a guest on alternate periods from Tattoo Ganesh Eindhoven, Blue Hawaii Tattoo Rotterdam and Dragon Tattoo Eindhoven.
  Now I’m looking for a tattoo studio where I can start a collaboration and I’m available with good conditions for stable, serious and long relationships. I’m looking for regular guest or resident.

  In this moment I’m in Italy but I can come back soon.
  Contact me if you’re interested and for other details.

  Thanks for your attention,

  Kind regards,
  Matteo

 • 21/10/2023 om 12:20
  Permalink

  Hi good evening,

  I would like to know if could be agreed to cover the following designed 20 years ago,cover up it with a ox on black and shadows?
  Please can I know email address to send it?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.